Kettingbaan

Kettingbaan
Toepassing

De kettingbaan wordt ingezet voor het transporteren van pallets en stukgoederen. De keuze voor een kettingbaan, in plaats van een rollenbaan, wordt gemaakt wanneer een pallet 'dwars' ten opzichte van de transportrichting wordt vervoerd. Dat wil zeggen; als de onderste planken van de pallet haaks op de baanrichting staan. Bij lange baansegmenten kan het voordeliger zijn om een kettingbaan in plaats van een rollenbaan in te zetten.

Opbouw van de kettingbaan

De kettingbanen worden doorgaans opgebouwd uit twee of drie kettingen. De segmenten zijn in verschillende maten en met verschillende motorvermogens leverbaar. Iedere kettingstreng is aan de uiteinden van de baan voorzien van een tandwiel in een gegoten eindstuk. De ketting loopt over het geleideprofiel, via het eindstuk naar een tandwiel op de centrale aandrijfas. Iedere kettingstreng wordt door een tandwiel op deze aandrijfas synchroon in beweging gebracht.

Een duurzaam product
Gietstuk van kettingbaan Omdat Borst gegoten eindstukken gebruikt, zijn de Borst kettingbanen duurzamer dan veel andere producten op de markt. Het gegoten eindstuk is significant steviger dan constructies waarin de tandwielen op de uiteinden van de baan, direct op het plaatwerk zijn gemonteerd.
Dimensies

De baanlengte staat voor de lengte van de kettingbaan waarover de lading getransporteerd wordt. Bij een kettingbaan is de baanbreedte afgestemd op de dimensies van het te transporteren pallet. De pallet dient tenminste zo lang te zijn als de baan breed is, om kantelen over een evt. middelste kettingstreng te voorkomen.
Kettingbanen met AGV gleiding. De Borst kettingbanen hebben duurzame constructie met gietstuk. De kettingbanen worden aangedreven door betrouwbare SEW motoren.
Klik om te vergroten