Foliewagens van Borst

Besparing door Powered Prestretch
Foliewagen, Palletwikkelaar, Foliewikkelaar, WikkelaarDe Borst palletwikkelaars zijn slimmer dan de traditionele wikkelaars omdat de wikkelfolie opgerekt wordt vóórdat deze in aanraking komt met de palletbelading. De Borst wikkelaars kunnen de gebruikte wikkelfolie oprekken van 180% tot 400% van de originele lengte van de folie. Op die manier kunt u tot vier keer meer pallets wikkelen met dezelfde hoeveelheid wikkelfolie. Het wikkelprogramma kan bovendien naar wens worden aangepast. Zo houdt u de controle over de hoeveelheid verbruikte folie. De combinatie van het oprekken van folie en een geoptimaliseerd wikkelprogramma levert op jaarbasis een forse besparing op.
Foliewagen type FW1
De voorrek wordt bij dit model foliewagen aangebracht in de folie door deze over twee rollen te leiden. Ieder van deze rollen roteert op een verschillend toerental. De verhouding van deze twee toerentallen bepaalt de mate van voorrek en kan ingesteld worden door een tandwielset te verwisselen.
Foliewagen type FW2
Deze foliewagen verschilt van foliewagen type FW1 doordat de twee rollen waarmee de voorrek gerealiseerd wordt nu ieder aangedreven worden door een eigen frequentiegeregelde SEW Eurodrive motor. Er wordt bij deze foliewagen dus geen gebruik gemaakt van een tandwielset. Door gebruik te maken van twee frequentiegeregelde SEW motoren kan de mate van voorrek nu traploos vanaf de PLC worden ingesteld.
Constante Wikkelspanning
Een elektronische sensor detecteert tijdens het wikkelen de beweging van twee “danserrollen”, zodat automatisch de hoeveelheid afgegeven folie gecontroleerd wordt. Er wordt daardoor een constante wikkelspanning geleverd over de hele omtrek van pallets met verschillende vormen en afmetingen. Het is verder mogelijk om de verschillende wikkelspanningen van de wikkelfolie in te stellen met behulp van een externe hendel op de foliewagen, waarbij het van tevoren ingestelde voorrekpercentage behouden blijft.
Gecentreerde lading
Het voorrekmechanisme maakt bovendien een strakke wikkeling mogelijk, zonder dat de lading van de pallet valt of beschadigd raakt tijdens het wikkelen. Nadat de folie opgerekt is en op om de pallet is aangebracht zal het materiaal namelijk langzaam krimpen waardoor de lading stevig bijeen gehouden wordt.